Berrybrothers
Nederlands Duits Pools Engels

Toen & Nu

In 1980 zijn Jan en Karin van Zuilen samen een zachtfruitkwekerij van 3 hectare begonnen in Zoelmond (provincie Gelderland). Na enkele jaren bleek het bedrijf in Zoelmond te klein te worden voor de ambities van Jan en Karin, en werd besloten op zoek te gaan naar een locatie met meer grond.
Na enig zoek- en speurwerk is de keus gevallen op het bedrijf van een voormalige plantenkwekerij in Roggel. Dankzij de mogelijkheden die Roggel bood is het bedrijf gestaag uitgegroeid tot een grote kwekerij met rode bessen, bramen, bosbessen en frambozen. Het fruit dat de zachtfruitkwekerij produceert wordt in eigen beheer geoogst, gesorteerd en verkocht onder de merknaam BerryStars in de eigen afzetorganisatie Berrybrothers BV. Sinds 2005 werken de twee zonen van Jan en Karin, Nijswin en Gerco via een VOF ook mee in het bedrijf.

In januari 2009 is een nieuw bedrijf aangekocht op de Haardstraat 18 in Neeritter (Limburg) met zo’n 23 hectare rode bessen. Vanaf 2012 zal dit volop in productie zijn. Gerco woont inmiddels bij het bedrijf in Neeritter en zal hier dan ook de dagelijkse leiding hebben. Voor Roggel is dit Nijswin. Jan zal met zijn jarenlange ervaring in het kweken van zachtfruit op beide locaties zeker zijn stempel drukken. Op kantoor zijn Karin en Romy (vriendin van Nijswin) degene die ervoor zorgen dat alles administratief in goede banen wordt geleid. Zij zijn het aanspreekpunt voor alle administratieve zaken. Franciene, de dochter van Jan en Karin is momenteel nog bezig met haar opleiding. In de toekomst hoopt zij ook in het bedrijf te stappen en samen met haar broers het bedrijf te runnen. Er kan dan ook met recht gezegd worden dat Zachtfruitkwekerij van Zuilen en ZN een flexibel familiebedrijf is, met nog steeds de nodige ambities.